C Vital-serien förbättrar de antioxidantiva och föryngrande egenskaperna i huden med hjälp av kraften från ren vitamin C, formulerad för dess stabilitet, men även med hjälp av dess effektiva kombination av vitamin E och lipoic syra. C VITAL neutraliserar de skadliga effekterna av fria radikaler, genom att förebygga och reparera de synliga tecknen på hudens kutana åldrande omedelbart och på ett naturligt sätt.

Vid applicering på huden ger C-vitamin mellan 20 och 40 gånger mer koncentration än vid oralt intag. Beredningen (baserat på ren, stabil C-vitamin) av C VITAL-linjen förkortar längden och djupet av rynkor upp till 17%, samtidigt som de förebygger deras förekomst. Behandlingen kan startas när som helst på året, kontinuerligt och så många gånger som önskas.

Huden blir synbart förbättrad och full av lyster tack vare antioxidanterna. Stress, föroreningar, för mycket sol, och plötsliga temperaturväxlingar producerar fria radikaler vilka skadar hudcellerna och påskyndar tecknen på för tidigt åldrande, såsom rynkor, yttryckslinjer, förlust av elasticitet och brist på lyster i huden. Vi åldras p.g.a. att vi ”oxiderar” då vårt naturliga antioxidantskydd tappar sin kapacitet mot fria radikaler. Antioxidanternas funktion är essentiell för att stoppa hudens åldrande, eftersom den samspelar i syntesen av kollagen och melanin, således förbättras ytliga rynkor och hudtonen blir jämnare, och ansiktets lyster, mjukhet och vitalitet återställs..

Komplett behandling

Antioxidanternas fördelar

Vitamin C, en utmärkt naturtillgång. Vitamin C (eller askorbinsyra) anses vara en kraftfull antioxidant som förebygger skador på DNA i cellerna, vilka alltid är utsatta för fria radikaler och strålning från solen, och därmed saktar ned hudens åldrande. Dessutom bleker den huden utan irritation och reducerar fina linjer och rynkor i ansiktet, eftersom den lokala ökningen av vitamin C sätter igång processen av kollagenframställning. Som ett resultat av detta, ger vitamin C elasticitet och fasthet till huden.

Vitamin E, en fettlöslig antioxidant. Vitamin E ger ett särskilt aktivt biologiskt skydd mot oxidation av cellmembran vid lipidnivån, det vill säga att det ackumuleras i fettvävnaden så att organismen kan tillgripa det vid behov. Det är en kraftfull antioxidant i sig, men dess effekter förstärks när den verkar med andra antioxidanter såsom vitamin C och liponsyra. E-vitamin ökar mikrocirkulationen i huden, förbättrar elasticiteten och reducerar rynkor och ger dessutom ett bra skydd mot UV-strålning.

Liponsyra, en universiell antioxidant. Den anses vara ”den universiella antioxidanten” eftersom den har både hydrofila och hydrofoba egenskaper, vilket innebär att den kan eliminera fria radikaler i vilken del som helst av cellen. Dess skyddande egenskaper mot hudens åldrande är mångfaldiga, då den förbättrar cellfunktionen, förstärker hudens barriärfunktion och förhindrar pigmentering. Det huvudsakligt karaktäristiska för denna syra är att den förbättrar de positiva effekterna av andra antioxidanter, såsom vitamin E och C, vilket hjälper till att regenerera dessa vitaminer i kroppen. Det har omedelbart synliga effekter, eftersom användningen av liponsyra i ansiktsbehandlingar ökar hudens lyster efter bara några dagars användning på grund av en förbättring av hudens mikrocirkulation.