C Vital eye contour är en specifik och riktad antioxidantbehandling som regenererar, ger näring och återfuktar området kring ögats konturer. Kombinationen av effektiva antioxidantiva ingredienser, såsom vitaminer (A, E och C), koffein och Centella Asiatica, hjälper till att skydda mot och förebygga effekterna av för tidigt åldrande.

Dess formel innehåller pigment som direkt dämpar fina linjer och rynkor. Dessutom reducerar C Vital påsar och mörka ringar, vilket eliminerar tecken på trötthet. För att få ut det mesta av C Vital eye contour, appliceras en liten mängd, morgon och kväll, med lätta fingrar på den rena huden kring ögonen, med fokus på uttryckslinjer, mörka ringar och påsar.

Effektiv vård för det mest känsliga området av ansiktet. Kring ögonen har vi den tunnaste huden på hela kroppen, då den har en genomsnittlig tjocklek på mellan 300 och 800 mikroner, vilket är tio gånger tunnare än resten av kroppen. Av denna anledning är ögonområdet extremt känsligt och ett av de första områden som visar tecken på åldrande. Trötthet, brist på sömn, stress, dålig kost och för mycket alkoholintag tar ut sin rätt på området kring våra ögon, utöver yttre faktorer och de muskelkontraktioner som uppstår när vi uttrycker oss (så kallade uttryckslinjer).

Komplett behandling

Fördelar av de aktiva ingredienserna

Vitaminer (A, E och C): effekten av antioxidanter. Vitamin C (eller askorbinsyra) anses vara en kraftfull antioxidant som förhindrar skador på DNA-celler i celler, alltid utsatta för fria radikaler och solstrålning. E-vitamin är en potent antioxidant i sig, men dess effekter förstärks när den verkar tillsammans med andra antioxidanter. Till exempel stimulerar vitamin A (retinol) kollagen och elastin och gynnar cellförnyelseprocessen. Kombinationen av dessa antioxidanter ger elasticitet och fasthet i huden, vilket förbättrar utseendet på ögats konturer samt saktar ner hudens åldrande.

Koffein: energitillskott. Koffein stimulerar blodicrkulationen och fungerar därför mycket bra för att ta bort svullnad och reducera mörka ringar och påsar. Vidare, genom att öka blodcirkulationen, hjälper koffein också till att syresätta vävnaden, vilket gör huden ljusare och mjukare. Slutligen är koffein en viktig källa till antioxidanter.

Centella Asiatica: reparerande effekt. Centella asiatica är en asiatisk medicinalväxt som har en stor effekt på reparation och regenerering. Dessutom bidrar denna ört till att förbättra produktionen av kollagen, så den är optimal för att ge fasthet och elasticitet till huden runt ögonen.

Alpha-Bisabolol: mjukgörande vård. Alpha-Bisabolol, utvunnen från kamomillblommans essentiella olja, har en utjämnande effekt genom att slappna av ögonområdet och är den perfekta allierade för att minska påsar och mörka ringar.