Eye Wrinkle Attack är ett serum från Vital Age Retinol-serien som korrigerar synliga tecken på åldrande: rynkor, fina linjer, ojämnheter och förlust av lyster kring ögonen. Precis som resten av produkterna i serien, kombinerar detta serum Retinol och Coenzyme Q10 för att säkerställa ett synbart föryngrat ansikte.

Rynkor uppstår lite i taget och reflekterar en utveckling av långsamma, komplexa och djupgående processer som uppstår både i epidermis och i dermis. Fina linjer kan uppstå på grund av olika externa och interna faktorer, medan de så kallade ”uttryckslinjerna” uppstår på grund av upprepade sammandragningar av ansiktsmusklerna. Vi har omkring fyrtio små muskler under huden i ansiktet som kontinuerligt sammandras och slappnas av för att återspegla våra ansiktsuttryck.

Face firmer and smoother. När vi gör olika känslouttryck, syns och döljs veck i ansiktet beroende på ansiktsuttryck, till exempel när vi ler eller visar missnöje, drar vi på munnen eller drar ihop ögonbrynen, men när ansiktet slutar uttrycka känslor återfår ansiktet sitt utseende. När åldringsprocessen börjar (mellan 20 - 30 år), förlorar huden sin elasticitet, vilket leder till att ansiktet tar längre tid att återhämta sig efter varje muskelkontraktion. Användande av Eye Wrinkle Attack hjälper till att dämpa och fördröja dessa fruktade uttryckslinjer tack vare sin kraftfulla kombination av ren Retinol och Q10.

Komplett behandling

Fördelar av de aktiva ingredienserna

Retinol, en kraftfull cellulär regenerator. Det rena Retinolet i Vital Age´s produktsortimentet tränger ned i de djupaste skikten av huden tack vare att det formuleras i form av en molekylär film som säkerställer stabiliteten samtidigt som kollagen och elastin stimuleras. Det gynnar den cellulära förnyelseprocessen som fungerar som en exfoliant och stimulant, så död hud försvinner snabbare och det nya, ljusare hudskiktet uppträder. Det hjälper också fläckar att blekna och minskar rynkor och fina linjer, vilket markant förbättrar utseendet på det yttre skiktet på huden.

Coenzyme Q10, cellulär energi. Coenzyme Q10 eller ubiquinon är ett näringsämne som är närvarande i hela kroppen och som deltar i den cellulära respiratoriska kedjan. Detta koenzym har å ena sidan en viktig roll vid eliminering av fria radikaler och å andra sidan inhiberar kollagenas, ett enzym som är ansvarigt för försämringen av kollagenfibrer. En annan funktion är att producera energi på cellnivå och den är även effektiv mot oxidativ stress orsakad av UVA-strålning. Q10 är den perfekta följeslagaren av Retinol, eftersom den förstärker dess verkan och effekter